How we add value to your fashion

Fabric Sourcing

China of Europa
Naast een maandelijks aangevulde collectie stoffen op ons kantoor in Lijnden bieden we ook een uitgebreide sourcing service vanuit China of Europa. Dat zijn niet alleen de stoffen die u aan ons vraagt, maar ook allerlei materiaal ter inspiratie van uw design team.

 

Iedere sourcing opdracht is voor ons een “custom search” waarbij per merk rekening wordt gehouden met kwaliteit, styling, budget en minimum afnames van stoffen.

Fitting Support

Met Q&A naar de perfect fit.
Een pasvorm goed krijgen, dat is voor veel designers toch een uitdaging. Sample Room ondersteunt uw fitting in zowel op historie gebaseerde basis pasvormen, als met een volledig Q & A systeem.

 

Q & A betekent dat uw fitting team niet meer zelf hoeft te puzzelen.

Q:”Er zit iets niet goed met de mouw, maar wij weten niet precies wat”.

A:”Laat ons het probleem verder analyseren, en dan lossen wij het voor u op.”

Sampling

Het zit zelfs in onze naam.
Sample Room zou geen Sample Room heten zonder de mogelijkheid merken en retailers goed te kunnen bedienen met samples gedurende het development traject.

 

Ieder artikel krijgt van onze technische afdeling input om het sampling traject zo kort mogelijk te houden. Daarnaast wordt ieder sample ook intern besproken en zo nodig gecorrigeerd om onze klanten kostbare tijd te besparen.

 

Belangrijk is ook dat in het sampling traject de juiste materialen en technologie worden gebruikt om de optimale kwaliteit tijdens massaproductie te kunnen bewerkstelligen.

Testing

Van pilling tot washing
De technische afdeling van Sample Room doet per artikel een analyse van waar mogelijke risico factoren liggen en regelt de benodigde testen. Voor de meest voorkomende testen zoals pilling resistance hebben we de benodigde apparatuur in huis, zoals de Martendale-pilling-resistance-tester. De meer gecompliceerde testen, zoals chemicaliën besteden we uit aan laboratoriums.

 

Als klant kunt u er vanuit gaan dat alle belangrijke tests gedaan worden. Natuurlijk worden ook extra testen op verzoek van de klant gedaan.

Quality Control

Voor, tijdens en na.
De belangrijkste controles vinden plaats op de momenten dat er nog ingegrepen kan worden. Zo wordt al het te gebruiken materiaal gecontroleerd voordat het gesneden wordt. Voor het snijden worden patronen nagemeten, en de fabriek krijgt input over de kwaliteit van het stikken als de eerste stuks klaar zijn.

 

Producten die we leveren moeten voldoen aan de eisen van “het merk” Sample Room. Als fabrikant en merk staan we voor een kwalitatief goed product. We leveren alleen producten waar we zelf achter staan.

Delivery

Warehouse of FOB
Goederen worden in huis geleverd zonder dat de klant enige zorgen heeft over logistiek, invoerrechten of douane procedures. Klanten met een eigen afdeling logistiek kunnen bij Sample Room ook FOB kopen. De goederen worden dan vanuit de fabriek op de door de klant geboekte transport gezet.

Social Compliance

Lid van BSCI
Gedragscodes van merken en retailers zijn het gesprek van de dag. Social compliance is een hot topic waar niemand meer omheen kan.

 

Sample Room is lid van BSCI. Fabrieken waar geproduceerd wordt zijn of gecertificeerd BSCI goedgekeurd, of door auditors van Sample Room zelf goedgekeurd naar de juiste sociale standaard.